kontakt@cimentart.si
+386 40216770
Notranji mikrocement
Zunanji mikrocement

Kako uporabiti mikrocement v 5 korakih

Microcement | Smooth cement > Resničnost > Notranji mikrocement > Kako uporabiti mikrocement v 5 korakih

Kako uporabiti mikrocement v 5 korakih

Posted by: CimentArt
Category: Notranji mikrocement, Zunanji mikrocement

To je kratek povzetek, v katerem so navedeni koraki, ki jih je treba izvesti pri uporabi mikrocementa.

Mikrocement je končni zaključni dekorativni premaz, kar pomeni, da ga je treba narediti na koncu obnove in ne prej.

Nanos mikrocementa ni težaven, vendar sta potrebna določeno znanje in spretnost s potrebnim orodjem (lopatico, gladilko in valjčki). Najpomembneje je, da se držite razmerja med mešanico in debelino posamezne plasti.

Postopek prijave

1. Priprava površine

Najprej se moramo prepričati, da je površina brez prahu in maščob, da je ravna in popolnoma suha (brez kapilarne vlažnosti ali vlažnosti ometa/cementa), z dobro podlago in čim bolj ravna ali gladka.

Za uporabo mikrocementa obstajata dve vrsti površin.

  1. Tla ali stene, ki jih je treba urediti (npr. stene iz ploščic ali cementnega ometa. Pri tleh je treba urediti vse vrste tal ne glede na vrsto zaključne obdelave. )
  2. Popolnoma gladke stene (tj. gladke zatesnjene stene ali popolnoma gladke stene)

Pri tleh in stenah, ki jih je treba urediti, je potreben dodaten korak priprave tal in sten za pripravo površine. Pri gladkih stenah je postopek hitrejši in cenejši.

Ko preverimo površino, namestimo zaščitni trak.

2. Regularizacija površine

Po želji: pri tleh ali stenah, ki jih je treba urediti, najprej raztegnite mrežo iz steklenih vlaken čez površino. Ta mreža bo pomagala z dveh vidikov: pri uporabi osnovnega mikrocementa (mikrocement, ki se uporablja za ureditev) in pri pokrivanju nepravilnosti in ploščic Stiki). Mreža bo omogočila učinkovitejšo povezavo mikrocementa.

Namestimo zaščitni trak za zaščito površin, vogalov, pohištva itd. . . . . , nato pa nanesemo temeljni premaz. S tem izdelkom dosežemo popolno povezavo med površino in mikrocementom. Enostavno se nanaša z valjčkom s kratkimi lasmi, orodje pa se očisti z vodo. Čas sušenja je običajno od 20 do 40 minut (odvisno od vpojnosti površine).

Če je bila mreža iz steklenih vlaken že prej nameščena, nanesite temeljni premaz na mrežo, kar bo pomagalo, da mreža ostane pritrjena na površino in omogočilo nanos mikrocementa.

Pri tleh ali stenah, ki jih je treba urediti, nanesite mikrocement na mrežo in temeljni premaz. Ta mikrocement se nanaša v plasteh debeline 1 mm, priporočljivo pa je nanesti 2 plasti tega izdelka. Nanesemo ga z jekleno lopatico in ko se popolnoma posuši, ga pobrusimo z brusnim papirjem granulacije 40, da dobimo popolnoma gladko površino brez nepravilnosti. Po končanem brušenju površine prah očistite s sesalnikom ali vlažno krpo, odstranite pa tudi zaščitni trak.

3. Zaključna obdelava mikrocementa

Namestite zaščitni trak. V tem koraku uporabimo tanek mikrocement. To je končni zaključni mikrocement, ki je zelo tanek in daje res estetske učinke marmoriranja. Nanaša se s posebno plastično lopatico, ki je zelo prožna. Priporočamo, da nanesete dve plasti tega mikrocementa, vsako v debelini 0,1 mm (debelina lista papirja), in ga med plastjo in na zadnji plasti rahlo obrusite z brusnim papirjem zrnatosti 180-200. V naslednjem koraku je treba sesati brusni prah in odstraniti zaščitni trak.

4.  Sealer 

Namestimo zaščitni trak. Tesnilna masa odstrani absorpcijo iz mikrocementa in začne ustvarjati vodotesnost. Prav tako izboljša dokončno barvo mikrocementa. Uporablja se s kratkodlakim valjčkom na enostaven način.

5. Zaključni lak

Ta izdelek je zadnji sloj, ki zaščiti mikrocement. Treba je doseči popolno neprepustnost mikrocementa, da bo odporen na vsa običajna čistila (belilo, amonijak, sredstvo proti apnencu)

Na trgu so tri vrste lakov: sijajni, mat in satenski. Proizvajalci priporočajo sijajni zaključek za tla in mat ali saten za stene. Izdelke nanesite tudi s kratkim valjčkom in priporočamo, da jih nanesete v 2 ali 3 plasteh.